Pokolgépnek látszó tárgyat találtak egy vonaton Kölnben

2020.10.03. 16:52

Pokolgépnek látszó tárgyat találtak egy vonaton a németországi Kölnben de a tűzszerészek megállapították, hogy a tárgy nem jelentett veszélyt– jelentették szombaton német hírportálok.

A gyanús tárgyra egy takarító bukkant rá egy helyközi vonaton péntek éjjel a Köln-Deutzerfeld rendező pályaudvaron. A szerelvény nem közlekedett, utasok nem voltak rajta. A rendőrség a helyszínt lezárta és átvizsgálta.

Tűzszerészek szögeket, csavarokat és petárdákban használt robbanószert találtak a gyanús tárgyban. A szerkezetet nem pokolgépként tarják számon, mert még nem állapították meg, hogy működőképes volt-e.

A kölni rendőrkapitányság szombat késő délutáni közleménye szerint megállapították, hogy a szerkezet csekély mennyiségű robbanószert tartalmazott, nem volt működőképes, így nem jelentett veszélyt. Hozzátették: még ha valamiképpen mégiscsak működésbe hozták volna, „rendkívül valószínűtlen”, hogy bármi kárt okozott volna.

Mint írták, a rendező-pályaudvaron álló 27 szerelvény átvizsgálása még nem ért véget. A művelethez több tartományból szállítottak robbanószer-kereső kutyákat Kölnbe, húsznál is több rendőrkutya segítségével fésülik át a terepet.

Az ügy háttere ismeretlen, így nem lehet kizárni a terrortámadás kísérlete és a zsarolási kísérlet esetét sem. Egyelőre azt sem tudni, hogy a szerkezet mikor került a szerelvényre. A rendőrség szemtanúkat keres, akik esetleg felfigyeltek valami szokatlanra a Gummersbach-Köln vonalon közlekedő járaton.  • Hírek
  • Árfolyam