Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Meghalt a koronavírusos beteg, majdnem megverték az orvosokat a rokonok

2020.10.03. 17:10

A bukaresti Marius Nastát, Románia egyik legjobban felszerelt járványkórházát vette ostrom alá egy koronavírusban elhunyt páciens népes családja. Nem akarták elfogadni a szeretett hozzátartozójuk halálát, behatoltak az épületbe és nekimentek az egészségügyi dolgozóknak.

Beatrice Mahler, a kórház kommunikációs vezetője az incidens után, a Digi24-nek elmondta, hogy senki sem sérült meg, de a műszakot teljesítő személyzet és a kórtermek páciensei közül is sokan halálra rémültek.

Az elhunyt egy 40 éves férfi volt, krónikus, túlsúlyos beteg. Családtagjai éppen látogatóba érkeztek, de a portaszolgálat a járvány előírásoknak megfelelően feltartóztatta őket, amikor egy ápoló óvatlanul elárulta nekik, hogy a kórházban fekvő rokonuk már meghalt. Ekkor a bent lévők riasztották a család többi tagját, majd a kórház kapuban biztonsági szolgálatot végző őröket könnyedén félresöpörve, bejutottak az egészségügyi intézménybe, ahol randalírozni kezdtek. 

A 15-20 fős feldühödött tömeg feltartózhatatlanul járt kórteremről kórteremre, vétkest keresve a férfi haláláért, de nem tudtak bejutni az elkülönítőbe, ahová több orvos és ápoló is bemenekült. A támadók még az ablakokat is felfeszítették, hogy elérjék őket. Nehezen, de végül sikerült kiszorítani őket az épületből.

Amíg az incidens zajlott, a rendőrök nem jelentek meg a helyszínen.  • Vennék
  • Hírek