Járvány tört ki a Fehér Házban

Koronavírusos lett a Fehér Ház egy további munkatársa, Stephen Miller tanácsadó – jelentette be kedden az elnöki rezidencia sajtófőnöke, akinek két napja szintén pozitív lett a koronavírustesztje. 

Kayleigh McEnany tájékoztatása szerint Miller már öt napja önkéntes karanténban dolgozott, amikor bebizonyosodott, hogy megfertőződött. A tanácsadó jól van, mondta a szóvivő a Fox News televíziónak, majd hozzátette:

nyilvánvaló, hogy járvány tört ki a Fehér Házban.

A pandémia elleni védekezésnek a Trump-adminisztráció által kidolgozott rendszerét ugyanakkor védelmébe vette, annak ellenére is, hogy a nem eléggé komolyan vett koronavírus-járvány miatt rengetegen bírálják az amerikai elnököt.

Kapcsolódó

Donald Trump: Meg kell tanulnunk együtt élni a koronavírussal

Az amerikai elnök posztját a Twitter blokkolta, a Facebook pedig törölte.

Ami magát a Fehér Ház urát, a szintén megfertőződött Donald Trumpot illeti, a keddi vizsgálatok szerint ő is jól van, állapota tovább javult. 

CNN információi szerint az elnök környezetében legalább tizenegy ember tesztje lett pozitív. A first lady mellett biztosan tudni, hogy megfertőződött Trump egyik testőre, Nick Luna, az elnök kampánymenedzsere, Bill Stepien, a republikánus párt bizottságának elnöke, Ronna McDaniel, a volt New Jersey-i kormányzó, Chris Christie, valamint három szenátor, Thom Tillis, Mike Lee és Ron Johnson.

Karanténban van az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők jó része is. A Pentagon közlése szerint Charles W. Ray admirálisnak, az amerikai parti őrség parancsnokhelyettesének vírustesztje pozitív lett, ezért mindenki, aki kapcsolatba került vele, karanténba került. Így járt Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, helyettese, John Hyten tábornok, továbbá a szárazföldi haderő, a haditengerészet és a légierő parancsnoka is, valamint a washingtoni kiberelhárítás vezetője.

Megfigyelők a rendszer sérülékenységére figyelmeztetnek, miután az amerikai aktív és tartalékos haderőnél eddig több mint 47 ezer katonánál diagnosztizálták a vírusfertőzést, 625 katona került kórházba, és nyolcan belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

Az oldalról ajánljuk

  • Külföld
Horvátországban már nyithatnak az éttermek és kávézók teraszai

Élvezhető lesz a dalmát tavasz - feltéve, hogy nem romlik a járványhelyzet. Legutóbb 544 új beteget azonosítottak.

február 25., 14:23

  • Gazdaság
96 hónapja nőnek a bérek, decemberben 450 ezer forint volt az átlagkereset

A minimálbér 128 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 145 százalékkal emelkedett.

február 25., 10:39

  • Belföld
Július 24-én lesz a Budapest Pride

A Balaton Sound szervezői kevésbé derűlátók, hogy lehet-e nyáron fesztiválozni.

tegnap, 18:46

  • Belföld
Kora tavaszias időben napfürdőzhetünk

A napsütés előtt sűrű köd borítja az országot – a köd miatt figyelmeztetés van érvényben.

február 23., 04:29

  • Futball
Gulácsi Péter: Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!

„A legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerancia mások iránt.”

február 23., 14:21