Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Magyarországon jó az életminőség, állítja egy felmérés

2020.10.13. 17:26

Egy felmérés szerint Magyarország a vizsgált 163 ország közül az előkelő negyvenedik helyen szerepel az életminőség és a társadalmi jólét tekintetében. A kutatást készítője, a Social Progress Imperative alapvető szükségletek terén a száz megszerezhető pontból: 92.10-et, a jólétet 80,76-ra, az országban rejlő lehetőségeket, pedig 70.19- re pontozta.Az intézet honlapján kattintható világtérképen, országokra lebontva nézhetik meg a jelentést.  

A kutatás módszertana szerint az alapvető szükségletek kielégíthetőségét mérték fel, azaz az élelemhez, alapvető egészségügyi ellátáshoz, ivóvízhez és csatornázáshoz, lakhatáshoz és biztonsághoz való hozzáférést. A jóléti szempontot az oktatáshoz, a tájékoztatáshoz és információhoz való hozzáférés, a jó egészségi állapot és a környezet minősége mentén értékelték. 

A felmérésben 92 ponttal Norvégia lett a listavezető. A kelet-közép európai államok közül Szlovénia áll a legjobb helyen, utána jön Észtország, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Szlovákia, Horvátország, Magyarország, Bulgária és végül Románia - írja a kolozsvári Transindex.