Nem lesz kötelező a Covid-védőoltás Szlovákiában

2020.10.13. 17:51

Szlovákiában a közegészséget fenyegető veszély esetén a közegészségügyi hivatalok elrendelhették volna a kötelező koronavírus-oltást, ám ezt a részt kiveszik az ominózus törvénymódosítási javaslatból – írta az ujszo.com felvidéki hírportál. Juraj Šeliga, a szlovák parlament alelnöke, aki Az Emberekért párt soraiban politizál, azt mondta: pártja ragaszkodik ehhez, a kormánykoalíció ebben megállapodott, így nem lesz kötelező a védőoltás. A törvényjavaslatot keddi rendkívüli ülésen, gyorsított eljárás keretében tárgyalja a pozsonyi parlament.

Szlovákiában 5058 kiértékelt minta mellett 531 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfőn. A gyógyultak száma 357 fővel emelkedett – derül ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja weboldalán közzétett adatokból. Az igazolt fertőzöttek száma 20 886.

Kapcsolódó

Vörösbe borult Szlovákia a koronavírus miatt

Már 62-re nőtt a koronavírus fertőzés miatt vörös besorolású járások száma Szlovákiában, számos magyarlakta terület is ezek közé tartozik.

Kedden életbe lépett a gyülekezési tilalom, legfeljebb hat ember lehet egyszerre egy helyen. Az egy háztartásban élőkre nem vonatkozik a rendelkezés.     • Tippek
  • Bankszámla