Orsolya
10 °C
21 °C

Szlovákia egy lépésre a kijárási tilalomtól, már az utcára se lehet kilépni arcmaszk nélkül

2020.10.15. 19:34

Új óvintézkedések léptek életbe csütörtökön Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezésére. Országszerte kötelező lett az arcmaszk viselése a köztereken is – írja az MTI.

Már a korábbi döntésekkel megtiltották a tömegrendezvényeket, és korlátozták a bevásárlók számát az üzletekben. Délelőtt 9 és 11 óra között az élelmiszerboltokat és a drogériákat a 65 év felettiek számára tartják fenn. Zárva tartanak a mozik, a színházak és az élményfürdők, a vendéglőkben pedig csak a teraszokon szolgálhatnak fel ételt. A középiskolák már hétfőn bezártak és áttértek a távoktatásra. Az országos bajnokságok öt kiemelt sportágban – köztük a labdarúgásban és a jégkorongban  nézők nélkül folytatódnak. 

Szerdán Szlovákiában 1929 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami az eddigi legmagasabb napi szám.  Igor Matovič  kormányfő  a közösségi oldalán azt írta, hogy a több mint ötmilliós országban szerdán 12 és fél ezer tesztet végeztek el, ami szintén az eddigi legtöbb. A szlovákiai járvány egyébként mintegy kéthetes késéssel követi a csehországi helyzet alakulását.