Orsolya
10 °C
21 °C

Koronavírusos az osztrák külügyminiszter

2020.10.17. 11:00

Megfertőződött a koronavírussal Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter – írja az MTI a külügyi szóvivő tájékoztatására hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a tárcavezető feltehetően az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kapta el a fertőzést. Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

Az osztrák külügyminiszternek nincsenek tünetei. Schallenberg szerdán részt vett az osztrák kormány ülésén, ahol mindenki szájat és orrot eltakaró maszkot viselt. Ennek ellenére elővigyázatosságból szombaton az összes kormánytagon elvégzik a koronavírustesztet. Letesztelik továbbá a külügyminisztérium és az osztrák parlament mindazon munkatársait, akikkel a miniszter a héten közvetlen kapcsolatba került. Schallenberg összes jövő heti programját lemondták, így a hétfőre tervezett londoni utat, a keddi koppenhágai hivatali látogatást, valamint a görög és a ciprusi hivatali partnereivel csütörtökre és péntekre tervezett találkozót.