Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Banksy-alkotás bukkant fel Nottinghamben

2020.10.18. 17:23

Kislány kerékpárgumival hulahoppozik. Banksy, a titokzatos angol utcaművész megerősítette: ő alkotta ezt a képet egy nottinghami házfalra, méghozzá egy szépségszalon falára. Az alkotás kedden bukkant fel, ahogyan a fal előtt egy lámpaoszlopnak döntött kerékpár is, amelynek hiányzik a hátsó kereke.

Kapcsolódó

Ötmillió fontos árat várnak Banksy Monet-átdolgozásáért

Akár az 5 millió font leütési árat is elérheti a Sotheby's aukciósház árverésén egy Banksy-alkotás, amely Monet egyik mesterművének újragondolása.

A szalon vezetője, Surinder Kaur a The Guardiannek elmondta, hogy a romos bicikli éppen akkor került a lámpaoszlop mellé, amikor a graffiti a falra. A helyi hatóság kedden órákon belül megérkezett, hogy a műalkotás védelmében egy műanyag lapot erősítsen a graffiti elé, de vandálok gyorsan telefirkálták a műanyagot.

A rejtőzködő utcaművész aukción eddig legdrágábban elkelt képe a Devolved Parliament volt, írta az MTI, amelyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. Az alkotásért tavaly 9,9 millió fontot, uszkve 3,9 milliárd forintot adott a győztes licitáló.