Jövő júliusban fellobban az olimpiai láng Tokióban

2020.10.18. 11:03

Mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát – mondta Szuga Josihide. A japán miniszterelnök a Kyodo hírügynökségnek úgy fogalmazott:

a sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy „az emberiség legyőzte a vírust”. 

Egy, a japán kormány, a tokiói városvezetés, valamint az olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának képviselőiből álló munkacsoport dolgozik hónapok óta azon, miként lehet biztonságosan lebonyolítani a játékokat, és milyen különleges intézkedéseket kell meghozni a halasztás miatt megnövekedett költségek miatt. Az egyik ilyen lehet a jelenleg 159 országot, illetve régiót érintő utazási korlátozások feloldása, már csak azért is, mert a japán kormányfő szerint a turizmus megmentése kulcskérdés.

Kapcsolódó

Csökkenti a NOB a tokiói olimpia költségvetését

Annak érdekében, hogy ne kelljen korlátozni a versenyszámok mennyiségét.

Szuga Josihide, aki szeptember közepén váltotta a miniszterelnöki tisztségről Abe Sindzót, telefonon már egyeztetett a jelenlegi helyzetről, illetve a tervekről Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével – írta az MTI.

A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg Tokióban.

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM