Hónapokig maradhatnak a korlátozások Franciaországban

2020.10.21. 19:10

A francia kormány 2021 áprilisáig tervezi a korlátozásoknak, vagyis a kijárási tilalomnak, az intézmények bezárásának és a gyülekezési korlátoknak a fenntartását a koronavírus-járvány miatt. Csütörtökön újabb nagyvárosokban vezetik be a legmagasabb fokozatú riasztási szintet, és így Párizs, valamint további nyolc agglomeráció után máshol is éjszakai kijárási tilalom léphet életbe este 9 óra és reggel 6 óra között – jelentette a távirati iroda párizsi tudósítója. A korlátozás jelenleg mintegy húszmillió franciát, a lakosság harmadát érinti.

Kapcsolódó

Koronavírus: Franciaországban ismét rekordot döntött a napi esetszám

Marseille-ben és Guadeloupe szigetén bezárják a vendéglátóhelyeket.

Olivier Véran egészségügyi miniszter a Les Échos című gazdasági napilapnak elmondta, hogy a kormány 2,4 milliárd eurós rendkívüli támogatást utal át az egészségügyi intézményeknek, „hogy fel tudják venni a küzdelmet a második hullámmal szemben”. Ebből a forrásból négyezer új ágyat nyitnak a kórházakban, illetve a már bejelentetett fizetésemeléseket fedezik decembertől, valamint kifizetik a járvány miatt megemelt túlórapénzeket. 

A járvány tavaszi első hulláma csaknem 30 ezer áldozatot követelt Franciaországban, ahol jelenleg felfelé tart a járvány görbéje. Az intenzív osztályon ápoltak száma május óta hétfőn nőtt először kétezer fölé. Kórházban jelenleg 12 458 fertőzöttet ápolnak, közülük 2177-et intenzív osztályon. 
     • Hírek
  • Bankszámla