Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Szlovákia: a tesztelés élharcosa

2020.10.21. 17:02 Módosítva: 2020.10.21. 17:07

Szlovákiában a személyi igazolványt, a 15 évnél fiatalabbaknak pedig az egészségbiztosítási kártyát kell felmutatniuk az országos koronavírus-tesztelésen – pontosította a védelmi minisztérium szerdán. A mintavételi pontra való belépéskor fertőtleníteni kell a kezet, majd a nyilvántartásba vétel és a formanyomtatvány kitöltése következik, mindenki sorszámot kap. Puha vattapálcával az orrgaratról vesznek mintát – írta az Ujszo.com.

Kapcsolódó

Szlovákia egy lépésre a kijárási tilalomtól, már az utcára se lehet kilépni arcmaszk nélkül

Szerdán Szlovákiában 1929 új igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki, ami az eddigi legmagasabb napi szám.


A tesztelésről szóló igazolást, amelyen az eredmény is szerepel, lezárt borítékban adják át, egy útmutatóval, hogy mi a teendő, ha pozitív lett az eredmény, és mi, ha negatív. A letesztelt személynek, ha pozitív az eredménye, akkor tíz napra házi karanténba kell vonulnia. A tesztet az ország bármely részén el lehet végeztetni.

Az országos tesztelés első fázisát október 30-tól november 1-jéig tervezik, majd november 6-tól 8-ig következne a második fázis. A tesztelés önkéntes, de Igor Matovič kormányfő kijelentette, aki nem vesz részt rajta, annak karanténba kell vonulnia. Ezen a hétvégén, október 23-tól 25-ig próbatesztelés lesz több szlovákiai járásban.