Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Ismét feltörték Donald Trump Twitter-fiókját

2020.10.22. 20:38

Egy holland információ-biztonsági szakértő, Victor Gevers a napokban újból feltörte az amerikai elnök Twitter-fiókját. A férfi hozzáfért az elnök személyes üzeneteihez, tweeteket posztolhatott helyette, valamint magát a Twitter-profilt is át tudta szerkeszteni, miután rápróbált a „maga2020!” jelszóra – olvasható a The Guardian cikkében.

GettyImages-1250535989
Fotó: Alex Wong / Getty Images Hungary

Gevers már korábban, 2016-ban is meghekkelte Donald Trump fiókját. Most a szakértő egy manuális „brute force” jellegű módszert választott: addig próbálkozott különböző jelszavakkal, amíg bent nem találta magát Trump fiókjában. 

Nem kellett különösebben sokáig próbálkoznia, már az ötödik jelszó, amit kipróbált, sikert hozott.

A „maga2020!” jelszóból a „maga” kifejezés a Trump által gyakran használt „Make America Great Again” („Tegyük ismét naggyá Amerikát”) kampányszlogenjét jelenti.

Gevers a De Volkskrant című lapnak azt nyilatkozta, hogy arra számított, néhány sikertelen belépési kísérlet után kitiltja a rendszer, de nem így történt. Gevers szerint az, hogy ilyen könnyen be tudott lépni az amerikai elnök fiókjába, azért történhetett meg, mert az elnök olyan alapvető biztonsági intézkedéseket sem alkalmazott, mint a kétlépcsős azonosítás.

A Twitter tagadja a híreket, állításaik szerint nem találtak az amerikai elnök fiókjának feltörésére utaló jeleket.

Kapcsolódó

Az Anonymous feltörte Donald Trump hangpostáját

Baloldali tévések hálálkodnak neki.