Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Ha ma csak egy videót néz meg, ez legyen az

2020.10.22. 07:32

Rekordokat dönt Donald Trump amerikai elnök arizonai kampányrendezvényén előadott táncának nézettsége az amerikai televíziókban és a közösségi médiában – jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerdán este.

Az MTI beszámolója szerint az amerikai elnök hétfőn Arizonában kampányolt, és Tucsonban a rendezvény végén felcsendült a Village People nevű amerikai diszkós banda 1978-as, YMCA című slágere. Donald Trump sokak meglepetésére táncra perdült a pódiumon.

Először csak az öklével mutatta a ritmust, majd tapsolt, integetett, végül táncra is perdült.

Egyes kommentátorok szerint „üde színfolt volt” ez a világjárványtól és gazdasági visszaeséstől szenvedő Egyesült Államokban, ahol éppen a járvány miatt minden idők egyik legkülönösebb választási kampánya folyik. Trump táncát a TikTok videómegosztón is közzétették, ahol óriási lett a nézettsége.

Akarsz egyet rázni, hogy megszabadulj a rosszkedvedtől, de nem tudod a lépéseket? Akkor kérj egy táncot Donnal (Donald Trumppal), és engedd, hogy Trump elnök megtanítsa neked a legjobb mozdulatokat

– ezt már Stephen Colbert, a CBS televízió éjjeli szórakoztató show-műsorának vezetője mondta, utánozva is az elnök mozdulatait. A táncos videót megosztották Trump munkatársai és családtagjai is. „Imádom!” – írta a Twitteren Trump lánya, Ivanka, aki egyben az elnök egyik tanácsadója is a Fehér Házban. Egy riporter elárasztotta a közösségi médiumokat azzal a videófelvétellel, amely azt mutatja, hogy Trump kampányának munkatársai – a színfalak mögött – szintén táncra perdültek. „Őrült parti” – írta erre Ivanka Trump a Twitteren.

A CNN televízió munkatársa viszont kifejezetten elítélte Trumpot, mert a járvány idején táncol. „Jól érzi magát és táncol a 215 ezer amerikai sírja felett” – mondta Don Lemon, a televízió kommentátora, utalva a koronavírus-járvány amerikai halálos áldozataira. A Village People nem kifogásolta egykori slágerének felhasználását. Közleményükben leszögezték: „mint a Village People rajongóinak milliói szerte a világon, az elnök és támogatói is őszintén szeretik a zenénket”.