Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Oroszok, lengyelek, magyarok, románok: ők utasítják el legjobban a koronavírus elleni vakcinát

2020.10.23. 11:30

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos, igencsak elgondolkodtató eredményt osztott meg a Főtér, amely szerint még a leginkább szkeptikus Oroszországban is a lakosság több mint fele beoltatná magát. Romániában ez az arány 57 százalék, magyarán a románok 43 százaléka köszöni, de nem kér a korona elleni oltásból.

Románia lakossága annyira elutasító a védőoltásokkal szemben, hogy tízből csak hatan oltatnák be magukat koronavírus ellen, és ezzel az aránnyal a világ leginkább oltásellenes országai közé tartozik.

Ami még inkább megdöbbentő, hogy Magyarország szorosan követi, Lengyelország pedig meg is előzi a védőoltást ellenzők arányában.

A huszonnyolc országban mintegy húszezer felnőtt férfit és nő részvételével elvégzett Ipsos-felmérés során a válaszokból megállapították, hogy globálisan 74 százalékra tehető azoknak a száma, akik beoltatnák magukat a Sars-Cov-2 ellen.

Kína, Brazília, Ausztrália a dobogós a listán, tehát ezekben az országokban oltatnák be magukat a legtöbben, míg Oroszország, Lengyelország, Magyarország és Románia a sereghajtó, azaz csak kevesen fogadnának el egy esetleges vakcinát. Romániában egészen pontosan a lakosság 57 százaléka nyitott az oltásra, 29 százalék mond határozott nemet rá, 14 százalék csak részben elutasító.