16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Norvégiában is kötelező lesz a vendégmunkásoknak a karantén

2020.10.27. 06:00

Norvégia szigorítja a gyülekezésre és a külföldi munkavállalók belépésére vonatkozó szabályokat, miután nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – idézte az MTI Erna Solberg miniszterelnök bejelentését, aki szerint országának jobban kell ellenőriznie a vírus terjedését, miután Oslóban és a kevésbé járvány sújtott norvég térségekben is a fertőzöttek számának növekedését jelentették. 

Ezért a kormány elrendelte, hogy 200 helyett csak 50 fős beltéri rendezvényeket engedélyeznek, és a korábbi húsz helyett csak öt vendéget hívhatnak meg otthonukba a norvégok. Ott, ahol beltéren nem tartható a szociális védőtávolság, kötelező lesz maszkot viselni. Eddig csak a tömegközlekedési eszközökre vonatkozott a korlátozás. 

Döntöttek arról is, hogy

OKTÓBER 30-TÓL, PÉNTEKTŐL TÍZNAPOS KÖTELEZŐ KARANTÉNT ÍRNAK ELŐ A JÁRVÁNYÜGYI SZEMPONTBÓL KOCKÁZATOSNAK TARTOTT UNIÓS ORSZÁGOKBÓL ÉRKEZŐ MUNKAVÁLLALÓKNAK.

 Az 5,4 milliós lélekszámú Norvégiában a közegészségügyi intézet adatai szerint a múlt héten 1290 új típusú koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak, szemben az előző heti 941-gyel. Júliusban a heti új fertőzöttek száma 53-ra esett vissza.

Az MTI felidézte, hogy Solberg márciusban bezáratta az iskolákat, éttermeket, sportrendezvényeket és egy sor köz- és magánintézményt, majd a következő hónapokban   fokozatosan  enyhített a korlátozásokon. Norvégia reményei szerint 2021 első felében kezdheti meg a védőoltások beadását a koronavírus ellen – mondta a kormányfő pénteken.  • Tippek
  • Hírek