Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

120 év börtönt kapott a hollywoodi szexszekta vezetője

2020.10.28. 07:23

A 60 éves Keith Raniere-t, az önfejlesztő módszereket oktató NXIVM szervezet vezetőjét hét különböző bűncselekmény miatt ítélték el nemrégiben – írta meg a Hollywood Reporter.

A guru 2018-as letartóztatása előtti tíz évben elkövetett bűnök lajstromán minden megtalálható 

a zsarolástól a lánykereskedelmen át a rabszolgamunkáig.

A magát mesternek szólíttató férfinak a szekta tagjai szexrabszolgákat hajtottak fel. A bíróság megállapítása szerint Raniere szexuálisan és anyagilag is kihasználta a szektatagokat. A szekta tagjainak más szervezetekben is ismert módon jelentős összegeket, akár több ezer dollárt kellett fizetniük, hogy egyre feljebb kerülhessenek a ranglétrán.

A Smallville színészének, Allison Macknak az volt a feladata, hogy összehozza a tagokat a mesterrel, cserébe anyagi és egyéb előnyöket kaptak. A beavatás feltétele volt, hogy érzékeny információt adjanak magukról, további embereket szervezzenek be, és a szektavezér megbillogozhassa őket.

Az ítélet szerint tizenöten estek áldozatul a szektavezérnek.

A Smallville másik színésze, Kristin Kreuk szintén közreműködött a folyamatban. Ő később otthagyta a magát önsegítő csoportként eladó, piramisjáték-szerűen működő szektát, de Allison a letartóztatásáig tag maradt.

A férfit mindössze két év alatt jogerősen 120 év börtönre és 1 750 000 dollár kártérítésre ítélték.