Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Péntektől ismét általános karantén lesz Franciaországban

2020.10.28. 22:49

Franciaországban péntektől ismét általános karantén lép életbe a koronavírus-járvány erősödő terjedésének megfékezésére: lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek és szolgáltató egységek. Az egyetemi oktatás online folytatódik, de a bölcsődék, az óvodák, az iskolák és a gimnáziumok nyitva maradnak – jelentette be Emmanuel Macron.

A francia elnök szerda este élő televíziós beszédében közölte, hogy a korlátozások legalább december 1-jéig érvényben maradnak.

Emmanuel Macron kiemelte – írja az MTI –, hogy ha nem vezeti be a kormány újból a szigorú kijárási korlátozásokat, úgy néhány hónapon belül akár 400 ezren halhatnak bele a koronavírus-fertőzésbe.

Franciaország soha nem választana olyan stratégiát, amely a betegek közti válogatásra alapul, miután a pandémia legfőbb áldozatai az idősebb emberek

– fogalmazott.

Az elnök közölte, hogy a munkába járás engedélyezett lesz, de ismét az otthoni munkavégzést részesítik előnyben.

A korlátozások ellenére ugyanakkor az idősotthonokban nem tiltják be a látogatást. A kórházi intenzív ágyak számát a jelenlegi 5800-ról 10 ezerre növelik. A kormány azzal számol, hogy két héten belül a súlyos betegek száma a jelenlegi 3 ezerről 9 ezerre emelkedhet.