Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Imádkozás közben ölte meg egyik áldozatát a bestiális támadó Nizzában

2020.10.29. 14:13

A Le Figaro megrázó részleteket közölt a csütörtöki nizzai terrortámadás áldozataival és az események pontos megtörténtével kapcsolatban.

Ma reggel három ember vesztette életét abban a brutális terrortámadásban, amelyet a nizzai katolikus székesegyház ellen intézett egy dzsihadista elkövető.

A lap úgy tudja, az egyik áldozat egy idős nő volt, aki kora reggel imádkozni ment a székesegyházba. A terrorista átvágta a torkát, csaknem lefejezte. Leszúrva találtak rá a támadás férfi áldozatára is, aki a székesegyház sekrestyése volt. A harmadik áldozat egy nő, akinek többszöri késszúrás után még sikerült egy közeli kávézóban menedéket keresnie, ott azonban ő is elhunyt.

A rendőrség meglőtte a vélhetően húszas éveiben járó támadót, akit kórházba szállítottak és letartóztattak. Emmanuel Macron francia elnök válságtanácskozást hívott össze, kora délután érkezik a helyszínre. A nemzeti terrorellenes ügyészség, a PNAT terrorizmus és gyilkosság gyanújával indított nyomozást.

Jean Castex francia miniszterelnök egyúttal bejelentette, hogy a legmagasabb szintre emelik a terrorkészültséget az országban. Hozzátette, hogy a kormány határozott és könyörtelen választ fog adni a barbár tettre.

A francia katolikus püspöki konferencia (CEF) felhívására délután 3 órakor szerte Franciaországban harangszóval tartanak kegyeleti megemlékezést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport