Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Támadásra figyelmeztették a Pentagon vezető tisztviselőit

2020.10.30. 10:27

Egy hónapja aktív egy készülő támadásról szóló fenyegetés, amely a Pentagon szenior vezetői ellen irányul – idézte a Portfolio az NBC News öt forrás által megerősített értesülését. Az érintettek figyelmét arra is felhívták, hogy nemcsak a külföldi utazásoknál, kiküldetéseknél kell óvatosnak lenniük, hanem

az Egyesült Államok területén is veszélyben vannak. 

A bennfentesek szerint valószínű, hogy Irán tervezi megbosszulni az év elején célzott – és azóta az ENSZ jelentéstevője által törvénybe ütközőnek minősített – dróntámadással megölt Kászim Szulejmani iráni kémfőnököt.

Kapcsolódó

A kémfőnök, akit Trump drónnal lövetett ki

A drónnal likvidált Kászim Szulejmáni Irán kvázi háborús Habony Árpádja volt. Már régóta Washington bögyében volt, sok amerikai haláláért felelt, lényegében terroristának bélyegezték. A nyílt kilövése beláthatatlan következményekkel járhat az amerikai-iráni viszonyban.

Ezért a fenyegetés azokat a tisztviselőket érinti, akik részt vettek a Szulejmani elleni akcióban – köztük a védelmi minisztert, Mark Espert is. 

A portál szerint a veszélyforrásról szóló eligazításra azután került sor, hogy egy védelmi minisztériumban dolgozó szenior vezetőt egy iráni állampolgár követni kezdett egy SUV-val. Az incidenst bár aggasztónak nevezték az eligazításon, nem beszéltek arról, hogy ez egy komoly támadás próbálkozása lett volna.