Hetvenéves török férfit mentettek ki a romok alól a földrengés után

2020.11.01. 08:53

Másfél nappal az Égei-tengert megrázó, 7-es földrengés után ki tudtak menteni egy 70 éves férfit egy ház romjai alól a nyugat-törökországi Izmirben vasárnap hajnalban.

Eddig negyvenhat halálos áldozatról tudni a földrengés miatt. Törökországban 44 a halálos áldozatok száma, a görögországi Számosz szigeten pedig kettő. A sebesülteké több mint 900, túlnyomó többségük szintén törökországi. Izmirben legkevesebb húsz épület dőlt össze.

Kapcsolódó

Tucatnál is több halottja és több száz sérültje van az Égei-tengeri földrengésnek

Törökországot és Görögországot sújtotta a természeti katasztrófa.

A mentésben mintegy ötezer ember vesz részt, és húsz keresőkutyát is bevetettek. 

Áder részvétét fejezte ki

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogannak, a Török Köztársaság elnökének az égei-tengeri partvidékét sújtó földrengés miatt.

Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a Törökország Égei-tengeri partvidékét sújtó tegnapi tragikus földrengés számos áldozatot követelt, sokakat megsebesített, és komoly anyagi károkat okozott. Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi teljes felgyógyulást kívánjak a sérülteknek. Biztosíthatom arról, hogy a baráti török nép mind a mentésben, mind a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyarok segítségére és közreműködésére

 áll Áder János szombati részvéttáviratában.

Kapcsolódó

Folytatódik a mentés az égei-tengeri földrengés után

Eddig 27 halálos áldozatról tudni, és több százan sérültek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport