Elkapta a koronavírust a fővádlott, elnapolták a Charlie Hebdo támadóinak perét

2020.11.01. 08:47

Felfüggesztették a 2015 januárjában Franciaországban elkövetett dzsihadista támadások miatt indult pert, mert a fővádlott megfertőződött a koronavírussal – jelentették be francia bírósági források.

Kapcsolódó

Elhalasztják a franciaországi dzsihadista vérengzések perét a koronavírus miatt

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni véres merénylettel kapcsolatban 14 ember ellen indult eljárás, de most bizonytalan időre elhalasztják a pert.

A 34 éves Ali Riza Polat pozitív teszteredményét Régis de Jorna törvényszéki elnök közölte. A tárgyalást a további teszteredmények, illetve a vádlottak egészségi állapotának ismeretében folytatják.

Kapcsolódó

Fegyveresek támadtak egy francia magazin szerkesztőségére, 12-en meghaltak

Legalább két fekete csuklyás fegyveres támadt rá Kalasnyikovokkal a szatirikus magazin szerkesztőségére. A lap az Iszlám Állam vezetőjéről készített egy karikatúrát.

Öt éve tizenkét embert gyilkoltak meg és tizenegyet megsebesítettek a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében. Agyonlőttek egy rendőrt is, majd egy kóserélelmiszer-boltban túszokat ejtettek, négyet közülük megöltek. Ezzel a támadássorozattal kezdődött a Franciaországot sújtó iszlamista merénylethullám, ami több mint 250 áldozatot követelt.

Kapcsolódó

Az ügyészség szerint Polat központi szerepet játszott a merényletek megszervezésében. Azt feltételezik, hogy ő szerezte be Belgiumból a fegyvereket, és ő tüntette el a nyomokat, amelyek a támadássorozatot végrehajtó hálózatra utalhattak. Terrorista gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítják, ezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

A per szeptember 2-án kezdődött.

Kapcsolódó

Elkezdődött a franciaországi dzsihadisták pere

A felperesek száma 200 körül van. Várhatóan az összes túlélő tanúskodni fog.  • Hírek
  • Csok