Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Edward Snowden amerikai–orosz kettős állampolgár szeretne lenni

2020.11.02. 10:40

Az amerikai szivárogtató, Edward Snowden nagyjából két hete kapott korlátlan lakhatási engedélyt Oroszországban, most feleségével együtt orosz állampolgárságot kérvényeznek. Állításuk szerint azért, mert decemberben születik meg a kisfiuk, akitől semmi esetre sem szeretnének elszakadni „a járványok és határlezárások korában” – írja Snowden a Twitter-oldalán. 

Későbbi tweetjeiben elmondja, hogy Lindsay-vel amerikaiak maradnak, és gyermeküket az általuk szeretett amerikai értékek szellemében fogják nevelni, többek között a szólásszabadságáéban. Közölte továbbá, hogy feleségével várják a napot, amikor visszatérhetnek az Államokba, ahol az egész család újraegyesülhet, mivel a többi rokonuk ott él. 

Kapcsolódó

A Snowden-üggyel vetekedő szivárogtatási botrány megrengetheti a nagybankokat

A FinCEN-akták szerint az érintettek kapcsolatba hozhatók a nemzetközi szervezett bűnözéssel, a drogkereskedelemmel és a globális terrorizmussal.

A most 37 éves Snowden 2013-ban menekült az Egyesült Államokból Oroszországba és kapta meg a menekült státuszt, miután kiszivárogtatta az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség nemzetközi vezetőket lehallgató tevékenységét és további államtitkokat. Snowdent kémkedés bűntettével vádolják, évek óta körözi az Egyesült Államok. 

Oroszországban Snowden kerüli a feltűnést, már többször dicsérte az ország természeti szépségét és az emberek kedvességét, ugyanakkor a közösségi oldalain időről időre kritizálja a kormány intézkedéseit.

Donald Trump amerikai elnök és republikánus elnökjelölt augusztusban azt nyilatkozta, gondolkozott azon, hogy kegyelmet adjon Snowdennek.  • Vennék
  • Bankszámla