Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Egynapos sebészeti egységet építenek Kecskeméten

2020.11.02. 17:15

Mintegy kétmilliárd forintos beruházással egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyén. Az intézmény hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program finanszírozásában  csaknem 11,5 milliárd forint összegű fejlesztéssel alakítanak ki egynapos sebészeti részlegeket országszerte: 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén.

A részlegek multifunkcionálisak, legalább négy szakmát érintenek. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy kétszintes, csaknem háromezer négyzetméteres, egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül, amely várhatóan 2022-re készül el.     

A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen rövidül a kórházban eltöltött idő és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozó betegek aránya, továbbá költséghatékonyabbá válik az aktív ellátás.