Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Öt hét alatt megduplázódott a fertőzöttek száma Európában

2020.11.02. 11:08

A Reuters számításai szerint Európában valamivel több mint egy hónap alatt megduplázódott a fertőzöttek száma. Hasonló nagyságrendű betegszámot Latin-Amerikából és Ázsiából jelentettek. A legtöbb területen gyorsuló ütemű járvány miatt az Egyesült Államokban már kilencmillió fertőzött van. 

A pandémia gyorsulása miatt az Európai Unió szinte minden tagállamában jelentős korlátozásokat vezettek be: Franciaország, Németország és legutoljára az Egyesült Királyság jelentett be országos karantént legalább egy hónapra, a tavaszihoz hasonló feltételekkel. Portugália egyelőre részleges karantént rendelt el, de Spanyolország és Olaszország  szigorított a már életbe léptetett korlátozásokon.

Európában minden tízezer emberre jelentettek 127 koronavírus-fertőzöttet, és mintegy négyen haltak meg a Reuters elemzése szerint. Az Egyesült Államokban 10 ezer lakosra 278 fertőzött és hét haláleset jutott. Ez utóbbi információ érdekes kontrasztot ad Trump nemrégiben az európai járvány kezelését támadó mondatainak. 

A térségen belül Kelet-Európában található az igazolt új fertőzöttek közel egyharmada, míg a halálozásokban Dél-Európa vezet mintegy 32 százalékkal.  • Vennék
  • Hírek