Háromhetes kijárási korlátozás jön Görögországban

2020.11.05. 14:02

Görögország is csatlakozott azon országokhoz, amelyek a koronavírus megfékezése érdekében határozott döntéseket hoznak, többek között kijárási korlátozást. Kiriákosz Micotákisz kormányfő bejelentése értelmében a görögöknél szombat kezdődik a háromhetes, országos kijárási korlátozás.

Kapcsolódó

Kijárási tilalom jön Olaszországban is

Újabb szigorításokat vezetnek be országszerte.

A videókonferencián tett bejelentésében hangsúlyozta, ugyan súlyos döntést hozott a fertőzés második hullámának legyőzésére, de jobb ezt hamarabb megtenni, mint később.

Kapcsolódó

Kijárási tilalom jön Luxemburgban is, Spanyolországban májusig marad a szükségállapot

Éjjel nem tanácsos járkálni a luxemburgi utcákon. A spanyolországi szükségállapotot májusig meghosszabbították.

Az intézkedés jegyében a görög lakosok nem hagyhatják el otthonukat, csak úgy, hogy a mobiltelefonjukon hatósági engedélyt kapnak erre SMS-üzenetben.

Az országban kevesebb fertőzöttet regisztráltak, mint Európa más részein, köszönhetően annak is, hogy akkor rendeltek el vesztegzárat, amikor februárban elkezdődött a járvány.

Májusban kezdték el feloldani a korlátozásokat. Október elejétől azonban ismét emelkedett a fertőzöttek száma, ezzel egy időben tértek vissza egyes korlátozások is.

Görögországban szerdán 2646 új fertőzöttet regisztráltak, ez volt az egy napra eső legmagasabb szám. A járvány kitörése óta 42 892-en betegedtek meg a kórban, 673-an haltak meg.

Kapcsolódó

Franciaországban életbe lépett a koronavírus miatti kijárási tilalom

Este kilenc és reggel hat között több nagyvárosban nem lehet utcára menni alapos indok nélkül.  • Tippek
  • Árfolyam