Járókelő, népszerű futballista és egy vegyipari cég munkatársa is a bécsi áldozatok között

K EPA20201104346
2020.11.05. 13:13

Minden eddigi információ, illetve nyomozási adat azt erősíti meg, hogy egy elkövetője volt a hétfő esti bécsi terrortámadásnak, amelynek egy német diáklány, egy fiatal hobbifutballista, egy 44 éves alkalmazott és egy 39 éves járókelő esett áldozatul.

A Der Standard szerdai cikkében részleteket közölt az elhunytakról:

Egy 39 éves osztrák állampolgárságú férfit a Schwedenplatzon egy gyorsétterem előtt öltek meg. Kínai származású, ezt a kínai nagykövetség is megerősítette.

Egy 44 éves osztrák nő a kórházban halt bele a sebesüléseibe. Régóta a Tribotecc nevű vegyipari cég munkatársa volt, a cég alkalmazottainak jelenleg pszichológiai támogatást nyújtanak. A vállalat a családtagokra való tekintettel nem közölt több információt. A nő munkahelye közvetlenül a tetthely mellett van.

Egy 24 éves fiatal német nő, a Bécsi Iparművészeti Egyetem hallgatója a kórházban halt bele sérüléseibe. A Salzamt nevű étteremben dolgozott. Az Indexen megírtuk, hogy Gerald Bast, a Bécsi Iparművészeti Egyetem rektora közleményben erősítette meg a lány halálhírét. Az egyetem egy másik hallgatója is megsérült, de ő már nincs életveszélyben. A Bécsi Iparművészeti Egyetem egyébként az első kerületben, az Oskar-Kokoschka-Platzon található, néhány utcára a terrortámadás helyszínétől.

Egy 21 éves osztrák állampolgárságú, észak-macedóniai albán férfi, Nexhip V. is áldozatul esett a támadásnak. 1999-ben született,

2010 óta az FC Bisambergnél focizott.

Korneuburgban lakott. A Der Standard szerint a város alpolgármestere, Helene Fuchs-Moser úgy emlékezett a srácra, hogy vicces és népszerű volt. A belvárosban élvezte az őszi estét, amikor egy bár előtt lelőtte az elkövető, Kujtim Fejzulai, aki szintén albán származású volt, szülei Észak-Macedóniából érkeztek Ausztriába. Fejzulai osztrák és észak-macedón állampolgársággal is rendelkezett.

(Borítókp: MTI / EPA / Christian Bruna)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport