Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Keresztre feszítettek egy emberi jogi aktivistát Moszkva közepén

2020.11.06. 09:59

Nem mindennapi performansszal lepte meg az orosz főváros lakóit az az emberi jogi aktivista, aki Moszkva központja közelében, a legfelsőbb nemzetbiztonsági ügynökség előtt Krisztus keresztre feszítését utánozva tiltakozott a titkosszolgálatok tevékenysége ellen.

Pável Krisevics a hideg ellenére félmeztelenül rögzíttette magát egy hatalmas fakereszthez Jézus megfeszítését utánozva, ártalmatlan, de látványos pirotechnikai eszközökkel produkálva tüzet a belvárosi flaszteren. A rendőrség beavatkozásáig a büntetőügyek anyagát szimbolizáló papírokat is lángba dobták. Aki kíváncsi az akcióra, az Independent fotóján megnézheti azt. 

Krisevics és társai azzal az üzenettel indították az akciót, hogy a KGB fő utódügynökségének, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) tevékenységére akarták felhívni a közvélemény figyelmét. Az ellenzéki aktivisták bírálták az FSZB-t, hogy a Kreml különvélemények elfojtására irányuló erőfeszítéseinek részeként politikai nyomon követett vizsgálatokat szorgalmaz.  • Vennék
  • Hírek