Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

A nizzai merénylőt egy párizsi kórházba vitték

2020.11.06. 18:25

Fokozott biztonsági intézkedések mellett átszállították pénteken Párizsba a nizzai Notre-Dame-bazilikában előző héten végrehajtott, három emberéletet követelő iszlamista merénylet tunéziai elkövetőjét – írta a távirati iroda francia rendőrségi forrásokra hivatkozva. A 21 éves Brahím Iszávit Nizzában csendőrfurgonok gyűrűjében tették fel a repülőgépre, akit egy rendőrségi elitegység kísért az úton.  

Kapcsolódó

Újabb lefejezéses terrortámadás Franciaországban

A nizzai incidensben három ember meghalt. Az elkövetőt elfogták.

A tunéziai terroristát Nizzában válságos állapotban szállították kórházba, miután a tett helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította. Eddig nem tudták kihallgatni, de az állapota már javult, amikor a koronavírus-tesztje hétfőn pozitívnak bizonyult, ezért a kihallgatását egyelőre elhalasztották. Szerdán azonban olyannyira romlott az állapota, hogy ismét válságos állapotba került.

A merénylőn kívül az ügyben már csak egy 17 éves kiskorú van őrizetben. A párizsi agglomerációban található Seine-Saint-Denis megyében szerdán előállított fiatalt azzal gyanúsítják, hogy csettelt a merénylővel, ezért folytatódik a kihallgatása. A támadással kapcsolatban eddig 11 embert vettek őrizetbe, de tízet közülük már szabadon engedtek, nem indult egyikük ellen sem eljárás.  • Bérelnék
  • Hírek