Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Huszonhat pedagógust vettek őrizetbe a török hatóságok

2020.11.06. 21:22

A török hatóságok őrizetbe vettek 26 tanárt az ország délkeleti részén annak gyanúja miatt, hogy kapcsolatban állnak egy kurd fegyveres szervezettel – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az MTI a beszámolóra hivatkozva azt írja, a rendőrség razziát tartott a gyanúsítottak házában a kurd többségű délkelet-törökországi Diyarbakir városában.

A jelentés szerint a helyi magániskolák alkalmazottaiként dolgozókat azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állnak a Délkelet-Törökországban évtizedek óta fegyveres felkelést folytató, nemzetközileg is terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK). További három gyanúsítottat még keresnek.

Az Anadolu szerint a rendőrség a korábbi terrorellenes razziák során megtalálta a gyanúsítottak ujjlenyomatait PKK-val kapcsolatos anyagokon. A tanárok mindegyike tagja volt az Egitim-Sen nevű tanári szakszervezetnek – közölte a szakszervezet egy meg nem nevezett tagja a dpa német hírügynökséggel telefonon. A kormány hangos bírálójának számító baloldali Egitim-Sen néhány tagját felfüggesztették hivatásából a 2016-os elvetélt puccskísérletet követően bevezetett rendkívüli állapot idején. A PKK-t Törökországon kívül az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetként tartja nyilván.  • Eladnék
  • Hírek