Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Ideiglenes járványkórházak Varsóban

2020.11.06. 17:08

A varsói Nemzeti Stadionban megnyílt, betegeket fogadó ideiglenes járványkórházból drónokkal szállítják majd laboratóriumi vizsgálatra a teszt- és vérmintákat hétfőn – közölte a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió, amelyre az MTI hivatkozik. A stadion konferenciatermeiben létesített gyógyintézmény a belügyminisztérium klinikai kórházának kihelyezett részlegeként működik, egyelőre 300 férőhellyel. A kapacitást fokozatosan bővíteni fogják, szükség esetén 1200 beteget is fogadhatnak.

Kapcsolódó

Andrzej Duda lengyel államfő is elkapta a koronavírust

A fertőzöttség ellenére jól érzi magát.

Varsóban a Nemzeti Stadion mellett még a varsói repülőtér területén álló egyik katonai épületet is ideiglenes kórházzá alakítják. Ezt a fővárosi katonai kórház fogja működtetni. Az országban 5500 ideiglenes férőhellyel tervezik bővíteni a Covid–19-betegeknek szánt kapacitásokat – írta a PAP hírügynökség. November végéig valamennyi vajdaságban létesítenek ideiglenes kórházakat. 

Kapcsolódó

A lengyelországi kórházakban több mint 19 ezer koronavírus-fertőzöttet ápolnak, közülük 1708-at lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Jelenleg több mint 9900 a Covid–19-betegeknek szánt szabad férőhely és 530 lélegeztetőgép áll rendelkezésre. A csaknem 38 millió lakosú Lengyelországban csütörtökön 27 086 újonnan azonosított Covid-fertőzöttről számoltak be. A betegek közül 445-en hunytak el, ez a halálozási adat a legmagasabb a járvány tavaszi kitörése óta.

Kapcsolódó

A járvány lassítása végett szombattól bezárnak a kulturális intézmények és a bevásárlóközpontok. Csak az élelmiszer- és illatszerboltok, a gyógyszertárak, az állateledelboltok, a barkácsáruházak és a szolgáltatások üzemelhetnek. Hétfőtől távoktatásra térnek át az általános iskolák alsó tagozatai is.
     • Vennék
  • Hírek