Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Átalakította Putyin a kormányt

2020.11.09. 12:23 Módosítva: 2020.11.09. 12:23

Felmentette öt minisztérium, valamint az Uráli Szövetségi Körzet vezetőjét Vlagyimir Putyin orosz elnök, egyúttal kilencről tízre emelve a kormányfőhelyettesek számát. A megüresedő posztokra jelölt személyek listáját Mihail Misusztyin miniszterelnök már a parlament alsóháza elé terjesztette – írta az MTI moszkvai tudósítója. 

Kapcsolódó

Putyin totálisan magára szabta az alkotmányt

Hivatalosan 75 százalék feletti támogatottsággal átment az elnököt még jobban bebiztosító alkotmánymódosítás, de kérdés, mihez kezd vele a gazdasági nehézségekkel is küzdő Oroszország vezetője, aki akár 2036-ig is elnök maradhat.

Az energetikai tárcát 2012 óta vezető és az olajkitermelés csökkentéséről megkötött OPEC+ megállapodás kidolgozásában kulcsszerepet játszó Alekszandr Novak lehet a tizedik miniszterelnök-helyettes. Eddigi tisztségét Nyikolaj Sulginov, az orosz vízi erőművek zömét tulajdonló, állami többségű Roszgidro Nyrt. vezérigazgatója veheti át.

Kapcsolódó

Putyin pártjának jövője múlhat a hétvégi orosz voksoláson

Megkezdődtek a három napig tartó helyhatósági választások Oroszország 41 régiójában.

A kormányalakítás rendjéről rendelkező új törvény szerint az alsóház először hagyhat jóvá miniszteri kinevezéseket. A hivatalban lévő Misusztyin-kormány januárban alakult meg az előző miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev minisztereiből és újonnan kinevezett tárcavezetőkből. A kabinet energiáinak nagy részét eddig a Covid–19-járvány elleni védekezés kötötte le.