Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Vezető európai politikusokkal is tárgyalt Joe Biden

2020.11.10. 22:13 Módosítva: 2020.11.11. 09:04

A német kancellár telefonon tárgyalt Joe Bidennel – közölte szóvivője kedden. Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkel kifejezte azon kívánságát, hogy a jövőbeli együttműködés szoros és bizalommal teljes legyen.

Joe Biden egyeztetett számos további vezetővel, köztük a brit kormányfővel. Boris Johnson elmondta, örömmel várja az együttműködést, amelynek céljai között olyan „közös prioritások” vannak, mint a klímaváltozás elleni küzdelem, „a demokrácia népszerűsítése” és az is, hogy mindkét ország megerősödve kerüljön ki a koronavírus-járványból.

Joe Biden telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia államfővel is, aki hivatalának tájékoztatása szerint biztosította őt és Kamala Harrist, hogy szeretné, ha együtt dolgoznának a jelenkor olyan nagy kihívásain, mint az éghajlatváltozás, az egészségügy, a terrorizmus elleni küzdelem és az alapjogok védelme.

Joe Biden tárgyalt Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is. Sajtójelentések szerint mindketten hangsúlyozták a két szomszédos ország „egyedülálló partnerségének” jelentőségét.