Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Nyílpuskával öltek meg két rókát Londonban

2020.11.10. 07:57

Nyílpuskával öltek meg két rókát London délkeleti részén. Az egyik állatot Kidbrooke negyedben találták az elmúlt héten, majd a Fox Project jótékonysági szervezetnél kapott kezelése ellenére elpusztult. A rendőrség közlése szerint a régióban nem sokkal korábban is találtak egy számszeríjjal megölt állatot, egy harmadikat pedig valaki nyíllal a testében látott.

115261775 r252-20fox1cropped.png
Fotó: Met Police

Conchi Gago, a hatóság vadvédelmi ügyekért felelős egységének munkatársa szerint az esetek nyugtalanítóak. Azt mondta:

Nagyon sokkoló, hogy két állat ilyen szörnyű körülmények között múlt ki. Nyilvánvaló, hogy aki tette, szándékosan tette, és szörnyű a gondolat, hogy valaki direkt meg akar sebesíteni és ölni egy vadon élő állatot.

A rendőrség közölte, hogy a Fox Project kétezer fontnyi (mintegy 800 ezer forintnyi) jutalmat ajánlott fel annak, aki a tettes kilétének megállapításához vezető, döntő információkkal szolgál. Törvényellenes ugyanis bármely vadon élő állat megölése vagy elfogása íj vagy nyílpuska segítségével.

  

Évente több mint ezer rókát kezelünk speciális mentőközpontunkban, de ez egy igazán sokkoló eset. Nehéz megérteni, hogy társadalmunkban él egy olyan csoport, amely képes állatokkal szemben ilyen kegyetlenség elkövetésére

– idézi Trevor Williamst, a Fox Project alapítóját a BBC.

Kapcsolódó

Nyílpuskával lőttek meg egy férfit Londonban

Már több nyílpuskás gyilkosság történt Nagy-Britanniában.

Nagy-Britanniában lőfegyvert majdnem lehetetlen legálisan szerezni, ám nyílpuskát bármelyik tizennyolcadik életévét betöltött személy vásárolhat.  • Vennék
  • Hírek