Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Már 50 ezer Covid-halott Nagy-Britanniában

2020.11.11. 19:44

Meghaladta az 50 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi minisztérium ma este közzétett napi összesítése alapján az elmúlt 24 órában 595 halálesetről érkezett jelentés, és 22 950 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak. Nagy-Britannia – az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után – a világon az ötödik, Európában az első olyan ország, ahol meghaladta az 50 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. Nagy-Britanniában eddig 34,5 millió koronavírus-tesztet végeztek. és ezek közül 1 256 725 lett pozitív – jelentette az MTI londoni tudósítója.

Kapcsolódó

Újabb szigorítások Nagy-Britanniában, enyhül a helyzet Ausztráliában

A tudósok napi négyezer halottat sem tartanak elképzelhetetlennek.


Boris Johnson brit miniszterelnök az új halálozási adatokra reagálva ma este kijelentette: minden egyes haláleset tragédia, de a kormány nagyon nagy reményeket fűz ahhoz, hogy az Angliában e hónap eleje óta érvényben lévő, négy hétre szóló korlátozások eredményeként jobbra fordulnak a dolgok. Johnson hangsúlyozta: a remény egyik forrása az, hogy immár reális kilátás a koronavírus elleni oltás, a másik az, hogy tömegessé vált a gyorstesztek alkalmazása.

Kapcsolódó

Liverpoolban múlt péntek óta tart a koronavírus-gyorstesztek tömeges kipróbálása. A program alapján a félmillió lakosú északnyugat-angliai nagyvárosban mindenki részt vehet bármikor ismételhető koronavírus-szűréseken, azok is, akiknek nincsenek tüneteik. A brit kormányfő a program elindítását bejelentő nyilatkozatában közölte: meggyőződése, hogy a tömeges tesztelés és az oltás megjelenése lehetővé teszi a koronavírus legyőzését jövő tavaszra.