Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Az Európai Unió tovább növeli a vakcinatámogatást

2020.11.12. 17:46

Az Európai Unió további 100 millió euró összegű vissza nem térítendő támogatással, 500 millió euróra növeli hozzájárulását a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítását célzó kezdeményezéshez, a COVAX-hoz. A cél az, hogy az alacsony és közepes jövedelmű országok számára biztosítsa az oltóanyagot – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Kapcsolódó

Talán 2021 első negyedévében kezdődhet meg az uniós oltókampány

Az európai járványvédelmi központ igazgatója szerint a Pfizer oltóanyagról szóló minapi bejelentése egy sajtóközlemény, nem egy szakértői értékelés.

A bejelentés szerint az összeget a COVAX irányítási feladatait ellátó GAVI Oltóanyag-szövetség fogja megkapni vissza nem térítendő támogatás formájában.

Kapcsolódó

EU: vészhelyzetben engedély nélküli vakcina is használható

Az Európai Unióban az oltóanyagoknak meg kell felelniük a jóváhagyási előírásoknak. Vészhelyzetben azonban forgalmazhatóak engedély nélküli termékek.

Az oltóanyagokat az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) fogja beszerezni és eljuttatni az egyes országoknak – írja az MTI.

Kapcsolódó

Bevásárol a Pfizer vakcinájából az Európai Unió

A kísérletek kilencvenszázalékos hatékonyságot igazoltak a koronavírus elleni oltóanyagnál.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint eddig 184 ország vesz részt a COVAX-kezdeményezésben, köztük 92 olyan alacsony és közepes jövedelmű gazdaság, amelyek jogosultak az oltóanyagokhoz való hozzáférésre. A vissza nem térítendő támogatáson keresztül az Európai Bizottság és partnerei a részt vevő valamennyi fél, köztük 

az afrikai, karibi és csendes-óceáni (AKCS) államok számára biztosítják a jövőbeli, koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésének lehetőségét

– közölték.  • Vennék
  • Hírek