Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Rálőttek Szaúd-Arábia hágai nagykövetségére, elfogták a gyanúsítottat

2020.11.12. 22:46

A holland rendőrség tájékoztatása szerint ismeretlenek nem sokkal reggel hat óra előtt adtak le lövéseket az arab ország nagykövetségének épületére, az ügyben nyomozást indítottak. A helyszínre érkező rendőri egységek töltényhüvelyeket találtak, a környéket lezárták. A nagykövetség körzetében a lövöldözés lehetséges elkövetői után kutatnak. Az elkövetők szándéka egyelőre ismeretlen. A helyi média által közzétett fényképeken lövedékek által ütött lyukak láthatók az épület ablakain – jelentette az MTI.

Steven van Santen, a helyi rendőrség szóvivőjének kora esti tájékoztatása szerint a Hágához közeli Zoetermeer nevű városban egy negyven év körüli férfit előállítottak és gyilkossági kísérlet gyanújával őrizetbe vettek. A gyanúsítottról további részletet a holland adatvédelmi szabályoknak megfelelően nem hoznak nyilvánosságra – közölte a szóvivő.

A holland külügyminisztérium közleményében kijelentette: „rendkívül komolyan” veszik az esetet, és szoros kapcsolatban állnak a szaúdi hatóságokkal. Sajtóinformációk szerint a nagy erejű nyomozáshoz segítséget nyújt a szaúdi nagykövetséget figyelő kamerarendszer felvétele, valamint a diplomáciai alkalmazottak és a környékbeli lakosok beszámolói, melyek szerint a lövéseket automata fegyverrel adták le.

Jan van Zanen, Hága polgármestere elfogadhatatlannak nevezte a lövöldözést, és kijelentette: ilyen cselekedetnek nincs helye a „béke és az igazságosság városában”.

Szakértők szerint az elkövetés módja és ideje azt valószínűsíti, hogy ez csak egy figyelmeztetés volt, de bővebbet a nyomozás során felderített információkból lehet majd tudni.   • Vennék
  • Hírek