Új szigorítás jön Ausztriában, várhatóan bezárják a plázákat is

2020.11.13. 15:54

Ausztriában valószínűleg bezárják az iskolákat, és a bevásárló központokban is lehúzhatják a rolót. A kisebb üzletek minden bizonnyal nyitva maradhatnak – írja az MTI az oe24.at osztrák hírportál értesülése alapján. Erről hivatalos döntés még nincs, az intézkedéseket valószínűleg szombaton jelenti be  Sebastian Kurz kancellár.

Az iskolák távoktatásra állnak át, csak az óvodák maradhatnak nyitva, vagy maximum az általános iskolák alsóstagozatosai mehetnek majd iskolába. A kereskedelemben a bécsi kormány sem szeretne teljes zárlatot elrendelni, ez gazdasági összeomláshoz vezetne. Egyelőre még tárgyalnak a további lépésekről. Ami biztos, hogy szigorítás várható. 

Ausztriában folyamatosan dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok. Csütörtökön 9262 új esetről számoltak be. Közben az osztrák egészségügyi leterheltsége is fokozódik: 3811 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak  kórházban, és több mint ötszázan fekszenek intenzív osztályon. 

A csaknem 9 millió lakosú Ausztriában eddig 181 642 fertőzöttje és 1608 halálos áldozata van a koronavírusnak.  • Tippek
  • Biztosítás