Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Egész Görögországot ingyen beoltják koronavírus ellen

2020.11.13. 14:55

Ingyenes oltást ígért pénteken a koronavírus ellen minden görög állampolgárnak a miniszterelnök, Kiriákosz Mícotákisz. Bejelentését az athéni kormány vakcinastratégiájáról tartott miniszteri értekezletén tette. Ragaszkodom ahhoz, hogy minden görögnek ingyen jusson oltás, mivel a kormány a járvány elejétől kezdve a közjó kulcsaként tekint a vakcinára – mondta a politikus, hozzátéve, hogy azt kivétel nélkül mindenki ingyen kapja majd.

Közben vírussal fertőzött nyérceket találtak két telepen Görögországban. Pénteken a görög agrárminiszter bejelentette: két tenyésztelepen is bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőzöttek az állatok. A vizsgálat szerint a vírus nem mutálódott, ugyanolyan, mint amilyen az embereket támadja meg. Megfertőződött az egyik telep vezetője is, ezért annak összes munkását tesztelik. Mindkét telep az ország északi részén van.    

Csütörtökön a 11 millió lakosú Görögországban újabb napi rekord született a bizonyítottan fertőzöttek számában: 3300-nál több ember tesztje lett pozitív. A járvány miatt újabb 50 beteg halt meg egy nap alatt.

Eddig Szlovákia az egyedüli ország a világon, amelynek az összes lakóját tesztelték koronavírusra.