Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Horvátországban már ezer felett a koronavírus halálos áldozatainak a száma

2020.11.14. 12:56

Horvátországban az eddig regisztrált koronavírus-halálesetek száma átlépte az ezret, valamint tovább nőtt a kórházi kezelésre szoruló, új napi koronavírusos betegek száma – derül ki az MTI-hez eljutott közleményből.

A horvát válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 óra alatt 2866 új fertőzöttet regisztráltak, így a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma elérte az 81 844-et. Az elmúlt napon 38 ember halt bele a betegségbe, így a járvány halálos áldozatainak száma 1006-ra emelkedett Horvátországban. A kórházakban 1655 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 184-en lélegeztetőgépen vannak.

Horvátországban elég laza járványügyi intézkedések vannak hatályban. Bár a maszk viselése szinte mindenhol kötelező, csak a jogi személyeket, vagyis például az éttermek és üzletek mögött álló cégeket büntetik, a szabálysértőket nem. A horvát intézkedések leginkább a rendezvények résztvevői számának korlátozásában merülnek ki, a sporteseményeket csak nézők nélkül lehet megrendezni, és a vendéglátóhelyeknek éjfélkor be kell zárniuk. 

Vili Beroš egészségügyminiszter szerint az intézkedések jól kiegyensúlyozottak:

Úgy vélem, a járványhelyzet nálunk – az intézkedésektől függetlenül – nem tér el más európai országok járványhelyzetétől, pedig nincsenek olyan szigorú korlátozó intézkedéseink

– mondta a politikus, hozzátéve, keresik az egyensúlyt a gazdasági aktivitás és az egészség megőrzése között.  • Vennék
  • Hírek