Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Elfogták a calabriai maffia egyik vezérét

2020.11.14. 07:30

Elfogták Olaszországban a calabriai 'ndrangheta maffia egyik magas rangú vezetőjét, Domenico Belloccót - közölték pénteken a helyi hatóságok. Az olasz pénzügyőrség tájékoztatása szerint a férfi egy vidéki farmon rejtőzködött, 50 kilométerre délnyugatra Catanzaro várostól. Őrizetbe vételekor hamis személyi igazolványt találtak nála.

Belloccót – írja z MTI – bűnszövetkezethez való tartozásért és kábítószer-kereskedelemért körözték már egy éve. Családja Rosarno calabriai településről származik, amely illegális bevándorlóknak és menekülteknek ad otthont, egyben a 'ndrangheta fellegvára.

A 'ndrangheta az elmúlt évtizedekben a szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, megelőzve vetélytársait - a nápolyi camorrát, a szicíliai Cosa Nostrát és a Sacra Corona Unitát (SCU) - az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére. Tevékenysége kiterjed más európai országokra is, jelentős  pozíciót szerzett Észak-Amerikában és Ausztráliában. Európában vezető kokaincsempésznek számít.  • Vennék
  • Bankszámla