Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Egy nap alatt több mint 12 ezer új fertőzöttet találtak Ukrajnában

2020.11.14. 13:31


Tovább gyorsult a koronavírus terjedése Ukrajnában, egymás utáni három napon újabb és újabb rekordokat állítva az ország napi esetszámával, szombatra már több mint 12,5 ezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. 191 koronavírusban elhunytat regisztráltak 24 óra alatt szombatra, így már több mint 9,5 ezerre emelkedett a halálos áldozatok száma. Az aktív betegek száma 276 857-re nőtt, a gyógyultaké pedig 238 811-re.

Az ország legfertőzöttebb helyén, Kijevben újra ezer fölötti volt a napi megbetegedések száma, így már majdnem 50 ezernél tart a kijevi fertőzöttek száma, a halálos betegeké pedig 950-nél. 

Az ukrán kormány hétvégi karantént rendelt el, ami annyit tesz, hogy a gyógyszertárakon, az élelmiszerboltokon és a közösségi közlekedésen kívül semmi nem üzemelhet hétvégén. A kormány megszüntette a régiónkénti korlátozásokat, és az egész országra a „narancs” besorolásra vonatkozó szabályok érvényesek.

Több vidéki nagyváros, az ország nyugati részén Lviv, Ternopil, Zsitomir, Ivano-Frankivszk, továbbá Cserkaszi, valamint a kelet-ukrajnai Dnyipro helyi vezetése bejelentette, nem vezetik be a hétvégi karantént annak ellenére, hogy Denisz Smihal miniszterelnök elmondta, a rendelet végrehajtása kötelező. Kijev városvezetése viszont engedelmeskedett. A romániai határnál lévő Csernyivciben több száz vállalkozó útelzárással tiltakozott szombaton a hétvégi karantén bevezetése ellen.