Tűz ütött ki egy hongkongi lakóépületben, heten bennégtek

2020.11.16. 09:25 Módosítva: 2020.11.16. 09:31

Legkevesebb heten meghaltak és tizenegyen megsérültek Hongkongban, amikor tűz ütött ki egy lakóépületben. A halottak között van egy nyolcéves kislány is.

hongkong
Fotó: Hong Kong Free Press

A Kowloon-félsziget boltokkal és üzlethelyiségekkel teli zsúfolt negyedében vasárnap este csaptak föl a lángok. A tűz az alsó szinten található vendéglőből terjedt át a ház felsőbb emeleteire. Az étteremben a tűz keletkezésének idején hindu vallási ünnepséget tartottak, amelynek egyik hagyományos eleme a mécsesek gyújtása. Feltételezések szerint az égő gyertyák lobbanthatták lángra a hangszigetelést. 

A helyi tűzoltóság ráadásul azt közölte, hogy az épületben nem volt beépített oltóberendezés, többen pedig az étterem konyhájának hátsó részében rekedtek. A baleset miatt az ottani lapok felhívták a figyelmet a világ egyik legnagyobb népsűrűségű területének számító Hongkongban található régi és tűzvédelmi szempontból aggályos lakóházakra. Noha a helyi vezetés az elmúlt években szigorított a szabályokon, sok épület még mindig nem biztonságos.