Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Román kórháztűz: stabil állapotban a betegmentő orvos, lemondott az igazgató

2020.11.16. 17:43

Stabil annak az orvosnak az állapota, aki több embert kimentett a pusztító tűzből a kelet-romániai Piatra-Neamţ kórház koronavírusos betegeket ápoló intenzív osztályáról – közölte a román egészségügyi miniszter. A belgiumi katonai kórházba vitték, másod- és harmadfokú égési sebeket szenvedett orvos sorsát az elkövetkezendő három nap határozza meg; ekkor dől el, hogy milyen műtéti beavatkozásokra lesz szükség, illetve meg kell akadályozni a szepszis, a vérmérgezés kialakulását, ugyanis az elhalt szöveteket teljes egészében el kell távolítani – írta a Transindex.

Kapcsolódó

Tűz ütött ki egy romániai kórház intenzív osztályán, tíz koronavírusos beteg meghalt

Heten válságos állapotban vannak. A legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást.

Lemond tisztségéről a Piatra-Neamţ-i megyei sürgősségi kórház igazgatója. Ezt Lucian Micu maga jelentette be, hangsúlyozva, lemondása előtt meg akar bizonyosodni arról, hogy „nem hagyja a véletlenre a dolgokat, garantált lesz a folytonosság” – olvasható az erdélyi hírportálon az Agerpres értesülésére hivatkozva.  

Kapcsolódó

Belgiumba szállítják a hős román orvost, aki több embert kimentett a pusztító kórháztűzből

Ioan Catalin Denciu habozás nélkül a lángok közé vetette magát, hogy életeket mentsen.

Közben újabb megdöbbentő adatok derültek ki a G4 media cikkéből a Piatra Neamţ-i tűzeset kapcsán. A Vaslui megyei katasztrófavédelmi felügyelőség arról tájékoztatott, hogy a megyében egyetlen kórháznak sincs tűzvédelmi engedélye.