Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Másodszor is visszavonul Michael J. Fox

2020.11.16. 20:10

Egészségi állapota hanyatlása miatt visszavonul Michael J. Fox. A filmsztár új memoárkötetében írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért – írta az MTI a Los Angeles Times cikkére hivatkozva. Az 59 éves színész No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality című könyve kedden jelenik meg.

Kapcsolódó

Ismét játszik Michael J. Fox

A 47 éves Parkinson-kóros színész egy tolókocsiba kényszerült férfit alakít egy sorozatban.

A Vissza a jövőbe film sztárja 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott.

Kapcsolódó

Michael J. Fox Aranykamera díjat kap Berlinben

Életművéért díjazták a Parkinson-kóros színészt.

A színész első önéletrajzi könyve 2002-ben jelent meg Lucky Man címmel. Az új kötetében megszokott optimizmusához képest józanabb hangot üt meg, és színészi karrierje végéről írt: 
„Mindennek megvan a maga ideje, és az én 12 órás munkanapjaim és hétoldalnyi szövegtanulásom java már mögöttem van” – írta. Hozzáfűzte: „legalábbis egyelőre, másodszor is visszavonulok. Ez változhat, mert minden változik. De ha ez a színészi pályám vége, akkor legyen.”  • Vennék
  • Bankszámla