Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Javul a járványhelyzet Csehországban

2020.11.17. 12:35

Komolyan lassult a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. Az elmúlt 24 órában 5406 új fertőzöttet szűrtek ki, amely 642-vel kevesebb, mint egy hete. Az utóbbi hónapokban ez a legjobb mutató hétköznap esetében – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján közzétett adatokból. Az aktív fertőzöttek száma eléri a 117 ezret, míg a kórházakban 6592 beteget kezelnek, ez is csökkenést jelez. A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 85-tel 6416-ra emelkedett – írta a távirati iroda.

Kapcsolódó

Csehországban kezd összeomlani az egészségügyi ellátás

Már a második tábori kórházat építik, de személyzetet már külföldről kérnek.

A járvány terjedési mutatója a legfrissebb adatok szerint már 0,6-ra csökkent, ami szintén a helyzet javulásáról tanúskodik. Csehországban november 20-ig szükségállapot van érvényben. A kormány hétfő délután úgy döntött, hogy felkéri a képviselőházat a szükségállapot 30 nappal való meghosszabbítására.

Kapcsolódó

Csökken az új fertőzöttek száma Csehországban

Javuló tendenciát mutatnak a járványügyi statisztikák.

Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter korábban úgy nyilatkozott: ha folytatódik a helyzet javulása, jó esély van arra, hogy szigorú óvintézkedések mellett december elején újra kinyithassanak az október elején bezárt üzletek, és újra működhessenek a szolgáltatások.