Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Joe Biden újabb leendő fehér házi munkatársakat nevezett meg

2020.11.17. 19:58

Újabb leendő fehér házi munkatársakat nevezett meg Joe Biden, aki kedden közleményben jelentette be döntését.

A demokraták elnökjelöltje – aki az elemzők szerint az elnöki tisztség várományosa – kampánymenedzserét, Jen O'Malley Dillont nevezte meg leendő kabinetfőnök-helyetteseként. Biden a leendő kabinetfőnököt, Ron Klaint már a múlt héten megnevezte.

A közlemény szerint Biden két régi tanácsadója, Mike Donilon és Steve Richetti szintén helyet kap majd a Fehér Ház tanácsadói csapatában. Cedric Richmond louisianai demokrata párti képviselőt, aki a választási kampány országos társelnöke volt, az elnöki hivatal főtanácsadójának szeretné Joe Biden.

Kapcsolódó

Az eddigi legsokszínűbb amerikai kormányzattal dolgozhat Joe Biden

Az eddigi legsokszínűbb amerikai kormányzattal dolgozhat a demokrata elnök.

A november 3-án tartott elnökválasztások hivatalos eredményeit még nem hitelesítették. Az eredményt nem hirdették ki, mivel Donald Trump elnök és jogászcsapata öt tagállamban perkeresetet indított. Ezek egy részét feltételezett választási szabálytalanságok miatt kezdeményezte, egy részének célja pedig az, hogy ne hitelesítsék az adott tagállamban a választási eredményt.

Miközben több közszereplő és elemző szerint a perek nem hoznak majd eredményt és az elnöknek tovább kellene lépnie, mások arra figyelmeztetnek, hogy Donald Trumpnak joga van tisztáznia a felmerült kétségeket, ahogyan az megtörtént a 2000-ben tartott elnökválasztás után is. Akkor Al Gore, a demokraták akkori elnökjelöltje kérte jogainak érvényesítését.