Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Kirakatba költözött egy prágai cirkusz

2020.11.17. 21:02 Módosítva: 2020.11.17. 21:02

Egy kirakatban tart ötperces előadásokat egy prágai kortárs cirkuszi társulat. A műsort a járványügyi szabályok betartásával lehet megnézni előzetes jelentkezés után – írja az MTI.

A La Putyka Cirkusz igazgatója, Rosta Novak elmondta, hogy az előadásokkal a pandémia alatt is igyekeznek az élő kultúra iránti igényeket kielégíteni.

A koronavírus-járvány miatt az összes prágai színház bezárt, akárcsak az iskolák és az éttermek. A La Putyka Cirkusz azonban a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is működik.

A cirkusz közönsége az utcáról nézheti a műsort. Korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján tekinthetik meg az előadást: egyszerre csak legfeljebb egy-két ember vagy egy ennél nagyobb létszámú család. Naponta tíz előadást tart a társulat, mindegyiket egyedi műsorral.

Színészeink, akrobatáink, zenészeink, producereink és rendezőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek és szórakoztassanak

 – olvasható a társulat a Facebook-bejegyzésében.

V pondělí jsme Vám dali možnost objednat si kulturu. Včera jsme začali expedovat, dneska pokračujeme....

Publiée par Cirk La Putyka sur Mercredi 11 novembre 2020

Mint jelezték, fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak a közönséggel, és az is, hogy formában maradjanak mindaddig, míg ismét kinyithatnak a színházak. Ezért akár egy embernek is játszanak.

A Cirk La Putyka szakmailag a kortárs cirkuszi vonalat követi, ám átlépi az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport közötti határvonalakat, és arra törekszik, hogy új perspektívát nyújtson ebben a műfajban.