Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Majdnem ötven évig bujkált, most sikerült elfogni az emberölés miatt körözött férfit

2020.11.18. 08:46

Az FBI-ra hivatkozva írta meg az ABC News, hogy sikerült egy 1971 óta szökésben lévő, emberölésért elítélt férfit elfogni új technológiák alkalmazásával.

Leonard Rayne Mosest a Martin Luther King 1968-as meggyilkolása után országszerte kirobbant zavargások alatt elkövetett emberölés miatt körözték. A lázongások során Moses és társai Molotov-koktélokat dobtak be egy pittsburghi házba, a benn tartózkodó Mary Amplo súlyos égési sérüléseket szenvedett, majd sérüléseiből lábadozva néhány hónappal később tüdőgyulladásban meghalt.

Mosest a rendőrség letartóztatta, és 1970-ben első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság. 1971 márciusában az akkor még csak 16 éves Moses ügyét a pennsylvaniai legfelsőbb bíróságon ügyvédei megfellebbezték, mondván, még túl fiatal.

Képernyőfotó 2020-11-18 - 7.15.45.png
Fotó: fbi.gov

A fellebbezés sikeres volt, új tárgyalást írtak ki az ügyben, de Moses ezt már nem várta meg. 1971 júniusában a nagymamája temetésén vett részt Pittsburghben, majd eltűnt a hatóságok szeme elől. A szökésben lévő vádlott felvette Paul Dickson személyazonosságát, amelyet legalább 1999-ig használt. Michiganban sokáig utazó gyógyszerügynökként dolgozott ezen a névén.

A lebukásához egy újabb bűncselekmény és a technológia fejlődése vezetett. Az FBI idén november 12-én letartoztatta a michigani otthonában. Moses ujjlenyomata egyezést mutatott az 1968-ban levettel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport