Bezárják az iskolákat New Yorkban

2020.11.18. 21:51

A koronavírus-járvány miatt csütörtöktől ismét bezárják az állami iskolákat New Yorkban – jelentette be az amerikai metropolisz polgármestere, Bill de Blasio.

A világváros vezetői szeptemberben hosszas tépelődés után úgy döntöttek, hogy az iskolákban megkezdődik a tanítás. Most azonban újra kénytelenek voltak úgy határozni, hogy ismét szüneteljen a tanítás. A fertőzöttségi arány ugyanis a városban elérte a 3 százalékot hétnapos átlagban – emelte ki a polgármester Twitter-üzenetében.

Hozzátette, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó.

Az egészségügyi felmérések tanúsága szerint az iskolákban jóval alacsonyabb volt a fertőzöttségi ráta a városi átlagnál, egy friss adat szerint a 0,2 százalékot sem érte el. Az 1,1 millió iskoláskorú nagyobb része továbbá már eddig is a távoktatást választotta a személyes órai jelenlét helyett – írt az MTI.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokat sújtja a leginkább a világon. A Johns Hopkins egyetem friss adatai szerint az országban már közel 11,5 millióan fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig megközelíti a 250 ezret.  • Tippek
  • Lakáshitel