Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Szigorítanak a járványügyi korlátozásokon Helsinkiben

2020.11.20. 13:10

Betiltották a 20 főnél nagyobb beltéri összejöveteleket Helsinkiben, ahol a legtöbb új, igazoltan koronavírus-fertőzöttet regisztrálták Finnországon belül. Ezt a finn közegészségügyi hatóságok jelentették be. A megelőző jellegűnek minősített rendelkezést azzal indokolták, hogy jóllehet az elmúlt két hétben csupán 58 fertőzött jutott százezer lakosra az országban, és ez az adat a legalacsonyabb Európában, a főváros térségében a legmagasabb a fertőzöttek aránya. Jan Vapaavuori helsinki polgármester azt mondta: a rendelkezés november 23-án lép hatályba, és három hétig tart.

Az uszodák, edzőtermek és más sportlétesítmények továbbra is nyitva tartanak azzal a feltétellel, hogy a látogatók betartják a társadalmi távolságtartás szabályait, nem engedélyezettek viszont erre az időre azon sporttevékenységek, amelyek során az érintést nem lehet elkerülni. Elmaradnak a koncertek, és bezárnak a színházak is – írta az MTI a Reuters nyomán.

Csütörtökön a finn kormány meghosszabbította azt a rendelkezést, amely a legtöbb országból érkezők számára negatív koronavírusteszthez és 10 nap karanténhoz vagy két negatív koronavírusteszthez köti a beutazást az országba. Finnországban a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és Kórház adatai szerint csütörtökig 20 286 fertőzöttet regisztráltak, a Covid–19-nek eddig 374 halálos áldozata volt, 15 300-an pedig felgyógyultak a betegségből.



  • Vennék
  • Hírek